X
GO
en-USnb-NO

Ferskfisk

Ferskfisk

Store deler av vinteren brukes til pakking av fersk fisk, lever, rogn og tunger.

Vi pakker alle typer fisk, helt fra skrei til skatevinger, i løpet av sesongen, noe er det mye av, andre sorter er det betraktelig mindre av.

Fisken pakkes stort sett i isoporkasser, med is enten bare i nakken på fisken eller over hele fisken. Det kommer helt an på hvilken type fisk det er, og hvordan kvaliteten på fisken er.

Vi bruker også til dels andre pakkemetoder, som pallekarmer med plast og is, eller rett i kar med is og vann. Lever og rogn er også noe som blir pakket og sendt av gårde, til butikker og lignende.

Dette pakkes stort sett i esker med 5 kilo i. Det skjæres veldig mye torsketunger på Røst Sjømat, av alle de ivrige barna som går her hele vinteren.

Rekorden på Røst Sjømat, og troligvis den rekorden som står i Norge per i dag, er på 315 kilo!

Det er noe enormt, hvis man tenker på at hver tunge veier mellom 50 og 100 gram.


   

Responsive image