X
GO
en-USnb-NO

Tørrfisk

Tørrfisk

Verdens mest naturlige råvare. Verdens sunneste produkt. Verdens eldste konserveringsmetode. Det finnes ingenting som er i nærheten av tørrfisk. Fisket i det reneste saltvann, sløyd etter de beste metoder, sperret og hengt i de beste omgivelser du kunne tenke deg.

Røst er perfekt for tørrfisken. Klimaet er stabilt året rundt. En fisk som skal tørkes trives aller best når temperaturen er mellom -2°c og +2°c, og her på Røst er tørkeforholdene optimale. Riktig mengde nedbør, for det trenger den også, rikelig med vind og ingen frost eller alvorlige varmegrader. Folk kan klage mye på klimaet her ute, men alle skal vite at det ikke finnes bedre forhold for tørrfisk enn her!

Fisken henges i perioden februar/mars. Her får den kose seg på hjell til i slutten av mai. Da tar vi fisken inn, stabler den på paller og plasserer dem i reoler med rikelig luftsirkulasjon og riktig luftfuktighet.

Når fisken har stått en måneds tid på lager, starter vrakeren sitt arbeid. Dette er eksperten på tørrfisk. Hver fisk sorteres etter kvalitet, vekt og lengde. Dette er mange år med erfaring og læring, for at kundene ute i den store verden skal få det de måtte ønske.

Etter sortering, eller vraking, pakkes eller presses fisken i kasser eller bunter. Stort sett all tørrfisken vår går til Italia-markedet.

Tørrfisken er et eldgammelt produkt, og det gjøres fortsatt på den samme gamle måten. Det er dette som funker. Det eneste som er fornyet er traktorer, og litt bedre arbeidsforhold rundt sperring, henging og inntaking. Fisken henger fortsatt på den samme måten, og blir fortsatt tatt vare på slik som før. Tørrfisk fra Lofoten er dessuten blitt merket med PGI-stempel, et stempel som kun den beste champagne og den fineste Parmesan er merket med den dag i dag. Meget eksklusivt, med andre ord. Vi anbefaler alle å teste ut dette meget velsmakende og næringsrike produktet, og den beste kvaliteten vet vi finnes på Røst!


   

Responsive image